Nyheter och utbildningar

Filtrera på olika kategorier
Rityta 1

Utbildning i dryck och restaurangekonomi

Med en professionell dryckesutbildning och kunskaper om restaurang-ekonomi riktar vi oss till alla som vill stanna kvar inom den viktiga servicebranschen och restaurangnäringen. Kursen ger en bred utbildning i drycker och dessutom fördjupad kunskap om hur man som verksamhet kan säkerställa en bra lönsamhet kopplat till drycker.

Parkering med bilar

Här utbildas fordonsindustrin för framtiden

Inspiration, möjligheter att nätverka och nya insikter om en bransch i snabb förändring – det var några av förväntningarna hos deltagarna när Kompetensnavets ledarskapsprogram för nyckelpersoner i fordonsindustrin drog igång på Lindholmen Science Park den 27 oktober.

drönarbild som visar parkerade lastbilar och asfalt ovanifrån

Riktad utbildning ger fler lastbilsförare

Åkerinäringen blomstrar i takt med att hemmabyggartrenden och e-handeln växer. I dag är yrkesförare med C-behörighet eftertraktade i hela landet, inte minst i Göteborgsregionen. Nu startar Göteborgsregionens Kompetensnav en unik utbildningsinsats för fem motiverade B-körkortsförare som får chansen att stärka sin kompetens och ställning på arbetsmarknaden.

elbil som tankas

Nytt ledarskapsprogram stärker fordonsindustrin

Fordonsindustrin är en av Sveriges och Göteborgsregionens största och viktigaste branscher. Det är en sektor som befinner sig i snabb förändring. Företag som vill växa och utvecklas måste förhålla sig till flera megatrender, som hållbarhet, AI, digitalisering, elektrifiering, mobilitet och självkörande fordon.

dimmig bild över stad med lyftkranar och träd

Vi lanserar nya kompetensrad.se

Göteborgsregionens verksamhet för att stärka näringslivets kompetensförsörjning har vuxit snabbt och erbjuder allt fler insatser och utbildningar. Nu är vi glada att kunna lansera en ny webb, som bättre speglar den mångsidiga verksamheten.