Nyheter och evenemang

Filtrera på olika kategorier
IMG_0841

Teknikcollege GR bjöd in till lärarfortbildningsdag

Vad betyder elektrifieringsomställning för näringslivet? Räcker elen till hela vår region? Och vad innebär etableringen av batterifabriken för samhället och våra utbildningar? Göteborgsregionens Teknikcollege årliga lärarfortbildningsdag bjöd på aktuella frågeställningar med elektrifiering i fokus.

Byggarbetsplats i solnedgång

Hållbarhet och digitalisering i fokus när Kompetensnavet bjuder in till Kunskapsforum

Göteborgsregionens kompetensnav har haft som mål att stötta företag i omställning och ge regionens invånare möjlighet att stärka sina positioner på arbetsmarknaden genom kompetensutvecklingsinsatser. När projektet nu går in i en avslutande fas bjuder man den 14 november in till en heldag med fokus på hållbarhet, digitalisering och lärande och talare som Fredrik Reinfeldt.

teknikcamp1

Succé för Teknikcamp

Vad händer när man tussar ihop ca 40 underbara tjejer i 13-15-årsåldern och låter dem vara kreativa, innovativa och dessutom puffar på lite med glass från Lejonet & Björnen och goda wraps?

Parkering med bilar

Här utbildas fordonsindustrin för framtiden

Inspiration, möjligheter att nätverka och nya insikter om en bransch i snabb förändring – det var några av förväntningarna hos deltagarna när Kompetensnavets ledarskapsprogram för nyckelpersoner i fordonsindustrin drog igång på Lindholmen Science Park den 27 oktober.

drönarbild som visar parkerade lastbilar och asfalt ovanifrån

Riktad utbildning ger fler lastbilsförare

Åkerinäringen blomstrar i takt med att hemmabyggartrenden och e-handeln växer. I dag är yrkesförare med C-behörighet eftertraktade i hela landet, inte minst i Göteborgsregionen. Nu startar Göteborgsregionens Kompetensnav en unik utbildningsinsats för fem motiverade B-körkortsförare som får chansen att stärka sin kompetens och ställning på arbetsmarknaden.

elbil som tankas

Nytt ledarskapsprogram stärker fordonsindustrin

Fordonsindustrin är en av Sveriges och Göteborgsregionens största och viktigaste branscher. Det är en sektor som befinner sig i snabb förändring. Företag som vill växa och utvecklas måste förhålla sig till flera megatrender, som hållbarhet, AI, digitalisering, elektrifiering, mobilitet och självkörande fordon.

dimmig bild över stad med lyftkranar och träd

Vi lanserar nya kompetensrad.se

Göteborgsregionens verksamhet för att stärka näringslivets kompetensförsörjning har vuxit snabbt och erbjuder allt fler insatser och utbildningar. Nu är vi glada att kunna lansera en ny webb, som bättre speglar den mångsidiga verksamheten.