Etableringen av en ny batterifabrik i Göteborg skapar efterfrågan på nya kompetenser. Här samlar vi information om initiativ och insatser på området.   

Inom Göteborgsregionen pågår flera olika aktiviteter som syftar till att stötta den etablering av batterifabrik som ska genomföras i Torslanda de närmaste åren. Detta innebär att många kompetenser kommer att behövas för just denna etablering. Dessutom genomgår branschen i stort en omställning där bland annat elektrifiering är en viktig komponent i kompetensförsörjningsfrågan.  

Här samlar vi det som relaterar till elektrifierings- och batteriområdet. Har du tips på fler aktiviteter i regionen? Mejla oss!

bild på stad tagen i ett fågelperspektiv. Vägar och hamninlopp.

På gång

Introduction to batteries

Vi erbjuder fyra kurser i grundläggande batterikunskap i samverkan med InnoEnergy och Göteborgs Tekniska College 

InnoEnergy är ett företag som fått uppdrag från EU-kommissionen att ta fram utbildningar inom batteriets hela värdekedja och på många olika nivåer. 

Ledarskapsprogram för fordonsbranschen

Många små och medelstora leverantörsföretag till fordonsindustrin befinner sig i en situation som kräver omställning, förändring och kompetensväxling för att hänga med i den utveckling som sker. Nu erbjuder Göteborgsregionens Kompetensnav, tillsammans med Gothenburg Management Institute (GMI), ett ledarskapsprogram där du som chef/ledare inom fordonsbranschen får möjlighet att stärka din kompetens inom området.

Ramavtal gör vägen till nya utbildningar kort  

Göteborgsregionens Kompetensnav har idag ramavtal med 10 väl etablerade utbildningsanordnare inom industrin och de områden som är relevanta för kompetensförsörjning. Det innebär att vi relativt snabbt kan upphandla utbildningar som branschen efterfrågar.  Nedan listar vi våra nuvarande utbildningsanordnare och vad som är på gång hos dem.

Chalmers  

Högskolan Väst 

Högskolan i Skövde

Mälardalens universitet  

YRGO  

Campus Mölndal 

Lexicon 

Göteborgs Tekniska College 

Yrkesakademin 

Veldi