Nytt ledarskapsprogram stärker fordonsindustrin

Nytt ledarskapsprogram stärker fordonsindustrin

Fordonsindustrin är en av Sveriges och Göteborgsregionens största och viktigaste branscher. Det är en sektor som befinner sig i snabb förändring. Företag som vill växa och utvecklas måste förhålla sig till flera megatrender, som hållbarhet, AI, digitalisering, elektrifiering, mobilitet och självkörande fordon.  

Nu presenterar Göteborgsregionens Kompetensnav i samarbete med GMI, Gothenburg Management Institute, ett ledarskapsprogram för nyckelpersoner inom fordonsindustrin som verkar inom små- och medelstora företag. Programmet ger de medverkande nya verktyg för att utveckla och förändra sina verksamheter på ett strategiskt konkurrenskraftigt sätt.  

– Just nu är det många stora förändringar som sker i industrin. Vi ser ändringar i leverantörskedjorna som skiftar åt det mer cirkulära hållet där OEMer blir leverantörer och helt nya kunder kommer in på marknaden. På väldigt kort tid har även kraven om en hållbar industri blivit högt prioriterade med mycket fokus på miljön. För att kunna hantera utmaningar av denna kaliber krävs ett tryggt och pålitligt ledarskap, något som detta program kan hjälpa till med, säger Gabriella Virdarson, Fordonskomponentsgruppen.

Stort behov av uppdaterad kompetens 

En studie som Göteborgsregionen varit med och tagit fram har visat att 30 000 – 40 000 ingenjörer inom den svenska fordonsindustrin behöver kompetensutveckling inom de närmaste åren. Ledarskapsprogrammet är en viktig pusselbit i Kompetensnavets arbete med att stötta kompetensutvecklingen i branschen.  

Det är viktigt för hela transport och infrastrukturindustrin att vi kan hantera klimatutmaningarna på ett ansvarsfullt sätt – och med hög hastighet. Vi vet att trenderna som driver oss avseende uppkoppling av fordon och tjänster, digitalisering och nya teknologier spelar en nyckelroll här. För att lyckas med denna transformation är vi beroende av starka, kapabla och innovativa partners inom hela värdekedjan, säger Fredrik Carlsson, Senior Vice President, Volvo Group Purchasing. 

Anmälan är öppen 

Du som vill delta i ledarskapsprogrammet för nyckelpersoner inom fordonsindustrin måste vara anställd på ett företag med maximalt 250 anställda som verkar i någon av Göteborgsregionens 13 kommuner – Ale, Alingsås, Göteborg, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Lilla Edet, Mölndal, Partille, Stenungsund, Tjörn eller Öckerö.  

Programmet startar den 27 oktober och består av 9 olika mötestillfällen med allt från föreläsningar till workshops. Fler än en person från varje företag får gärna delta, eftersom detta kan främja utvecklingsprocessen internt på arbetsplatserna.  

Det finns fortfarande ett fåtal platser kvar, så läs gärna mer och klicka på knappen nedan för att anmäla dig.


Till anmälan


Bilden visar texten Ledarskapsprogram för nyckelpersoner inom fordonsindustrin samt Kompetensnavet och CMIs logotyper

Comments are closed.