Anmälan öppen till Teknikcamp 2023

Anmälan öppen till Teknikcamp 2023

Teknikcamp 2023

Är du en kreativ problemlösare? Identifierar du dig som tjej eller icke-binär? Går du i sjuan eller åttan? Är du dessutom nyfiken på design och teknik? Perfekt! Häng med på Teknikcamp 2023!

Under tre dagar i juni får du tänka innovativt och arbeta kreativt tillsammans med andra i din ålder. Under dagarna får du prova på och utmana dig själv genom studiebesök, workshops och mycket mer! 

Teknikcamp 2023 är helt kostnadsfritt och du bjuds på både fika och mat. Teknikcamp 2023 äger rum på tre ställen runt om i regionen (se nedan), men innan vi drar igång är du välkommen på en fullspäckad kickoff den 14 juni!

Vad sägs om att bland annat få:

Lära känna nya kompisar

• Göra batterier, bygga robotar, programmera och lära sig mer om hur teknik kombinerat med ens luktsinne kan bidra till ett mer hållbart samhälle

• Lära dig om bredden av teknikområden man kan jobba med

• Träffa medarbetare och kvinnliga förebilder från Volvo Cars, Volvo Group, NOVO Energy och AFRY som jobbar med teknik

Kickoffen den 14 juni är gemensam för alla, därefter delas gruppen upp i tre hubbar.

Alla som medverkar får diplom!

Läs mer om programmet och de tre hubbarna nedan: 

Göteborg City

Dag 2: 15 juni
NTI Kronhus 09.00-15.00 

Programmera och utveckla med oss

Är det kanske just din greentech-lösning som kommer göra världen mer hållbar? På NTI gymnasiet Kronhus får du vara med i det spännande arbetet att ta fram en lösning till ett problem. Du kommer att ingå i en grupp och genom lagarbete ta fram en färdig lösning i form av ett spel eller en webbsida. I slutet av dagen kommer du tillsammans med din grupp pitcha lösningen inför vår jury. 

Dag 3: 16 juni
SKF Tekniska Gymnasium + SKF  09.00-15.00

Miljövänlig produktion och smarta produkter för en hållbar värld 

På SKF Tekniska Gymnasium kommer du att få lära mer om design och metalltillverkning med hjälp av CAD, mekatronik och robot – tre exempel på grundläggande teknikkunskaper som behövs för att tillverka produkter till allt som snurrar och rullar.  

Göteborg Hisingen

Dag 2: 15 juni 

Göteborgsregionens Tekniska Gymnasium (GTG)  

På GTG får du programmera mera och designa en produkt 
Förmiddagen ägnar vi åt produktutveckling! Då får du testa på att designa en produkt och visualisera den i programmet Blender. Eftermiddagen blir det programmering för hela slanten! Då kommer du få programmera både Arduino och våra robotar. 

Dag 3: 16 juni  

Lindholmens Tekniska Gymnasium 

Produktutveckling – nyckeln till framgång? 

På Lindholmens tekniska gymnasium kommer du att få lära dig mer om hur man skapar och utvecklar nya produkter. En av de roliga sakerna du kommer att göra är att designa och tillverka en egen nyckelring med en CNC-maskin som gör att du kan skapa den precis som du vill ha den. Det är kul och spännande och du kommer att lära dig massor!

Kungsbacka gymnasieskolor

Dag 2: 19 juni (OBS andra datum än i GBG)

Elförsörjning – lär dig mer om grön el och hur vi kan säkra Sveriges elförsörjning 

Vi börjar dagen med ett besök hos RGNT Motorcycles där vi får lära oss mer om alla delarna i processen att bygga en eldriven motorcykel. Från design till programmering. Därefter avslutar vi dagen med ett besök på Ringhals där vi lär oss mer om elproduktion och utmaningar kring att se till att alla har tillräckligt med el.  

Dag 3: 20 juni 

Hållbar samhällsutveckling – lär dig att planera och bygga framtidens städer 

Under denna dag kommer du tillsammans med Kungsbacka kommuns samhällsbyggnadskontor, service- och teknikförvaltning få lära dig mer om hur man skapar och planerar för hållbara samhällen. Du kommer även att få lära dig mer om solceller och få bygga lite med solceller 

 

Anmälan

Anmäl dig senast den 6 juni – klicka här för att komma till anmälningsformuläret 

För frågor om eventet: helene.stensson@goteborgsregionen.se 

 

Samarbetspartner

Volvo logotyp
AFRY
NOVO Energy

Volvo Cars och 

Volvo Group

AFRY

NOVO Energy

Arrangör

Teknikcollege

Comments are closed.