För en framtidsrustad fastighetsbransch

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Säkra rätt kompetens med oss

Letar du efter personal med kunskap om digitalisering och automatisering? Vill du vara med och främja återbruksmarknaden inom cirkulärt byggande – eller funderar du kanske på hur du kan skapa mer trygghet i och kring dina fastigheter? 

I Fastighetsbranschens kompetensråd blir du en del av ett nätverk som löser många av branschens utmaningar gemensamt. I kompetensrådet får du information om nya trender och omvärldsförändringar som kan påverka din verksamhet och har möjlighet att ge synpunkter på utformningen av relevanta utbildningar. Här kan du bidra med din kunskap och dina idéer, och ta del av andras, för att stärka kompetensförsörjningen i branschen.

Fastighetsbranschen

Nytt i kompetensbanken

Våra processledare arbetar ständigt med att fånga upp aktuella utmaningar och möjligheter kopplat till branschens kompetensförsörjning. Här kan du hitta fakta, analyser och se vad kompetensrådet bidragit med.

Aktuellt i rådet

Göteborg
Möten & konferens

Företagsklimatet i fokus på höstens möte

I Göteborgsregionens Kompetensråd delar medlemmarna med sig av sina kunskaper och diskuterar utmaningar som är kopplade till kompetensförsörjning, för att skapa samsyn kring lägesbilder och prioriteringar. På rådets höstmöte den 16 oktober presenterade Svenskt Näringsliv sin senaste ranking av det lokala företagsklimatet.

Läs mer

Röster från branschen

Sari Isberg, relationsförvaltare vid Stena Fastigheter.
Intervju

Pilotprojekt med grupp-prao

I oktober deltog två fastighetsbolag i Göteborg i ett pilotprojekt för att få branschen att ta emot fler praoelever. Nyckeln till framgång var färdiga paket med aktiviteter och veckoplaneringar och grupp-prao, där företagen tog emot flera elever på samma gång.

Läs mer

Så går samarbetet till

Fastighetsbranschens kompetensråd träffas fyra gånger per år, två fysiska möten och två digitala. Varje möte förbereds i digitala möten i ett arbetsutskott.  Mellan dessa fyra stormöten fortgår verksamheten i olika  arbetsgrupper, exempelvis en arbetsgrupp för nya yrkesroller. 

Vill du veta mer om hur vi samarbetar för att stärka branscherna och påverka utbildningssystemet på olika nivåer? Läs vidare under Så påverkar vi.

Kontakt

Är du nyfiken på Fastighetsbranschens kompetensråd? Har du frågor eller idéer som du vill dela med dig av? Kontakta gärna oss!

Viveka Blomgren, Göteborgsregionen

Viveka Blomgren

Processledare Fastighetsbranschens kompetensråd
E-post: viveka.blomgren@goteborgsregionen.se
Telefon: 031-335 52 21

Linda Siverbo

Linda Siverbo

Ordförande Fastighetsbranschens kompetensråd  Näringspolitiskt ansvarig Göteborgs kranskommuner, Fastighetsägarna                            
E-post: linda.siverbo@fastighetsagarna.se Telefon: 031-755 33 08

Linje

Medlemmar

Fasticon
Framtidsgymnasiet
Lindholmens Tekniska Gymnasium
Nercia
BFAB
John Ericsson Institutet
Yrkesakademin
Newton
Fastighetsakademin
Lexicon
Movant
GR Vux

Akademiska Hus AB
Balder
Bostads AB Poseidon
Bostadsbolaget
Förbo
HSB
Mölndalsbostäder AB
Platzer
Primär
Fastighetsförvaltning
Riksbyggen
SGS Studentbostäder
Stena Fastigheter
Substantia
Wallenstam

Framtidens Fastighetslabb
Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd (FU)
Fastighetsägarna
FABUR
Arbetsförmedlingen
Arbetslivsresurs
Arbetsmarknad och Vuxenutbildning Göteborg
Göteborgsregionen
Business Region Göteborg

Rulla till toppen