För attraktiva yrken och utbildningar med hög kvalitet

Locka framtidens medarbetare

Vill du vara med och bidra till att fler väljer de viktiga yrkena inom vården och omsorgen? I Vård- och omsorgscollege samlas aktörer som arbetar med att stärka utbildningarna och kompetensförsörjningen i sektorn,  både nu och i framtiden. 

Vård- och omsorgscollege bygger på en metod med certifierad samverkan mellan arbetsgivare, fackliga organisationer och utbildningsanordnare.  Här kan du också utöka ditt kontaktnät, få ta del av trender och lagförslag och bidra till att stärka yrkenas attraktionskraft.

VO college

Nytt i kompetensbanken

Våra processledare arbetar ständigt med att fånga upp aktuella utmaningar och möjligheter kopplat till branschens kompetensförsörjning. Här kan du hitta fakta, analyser och se vad kompetensrådet bidragit med.

Aktuellt i rådet

Vård- och omsorgscollege
Aktiviteter

Ta del av utbildningar och aktiviteter

Ute i alla VO-college i Sverige anordnas evenemang och mötesplatser för att marknadsföra yrkena inom vård- och omsorg. Här kan du läsa mer om hur du kan delta i olika utbildningar och aktiviteter i Göteborgsregionen.

Läs mer

Röster från branschen

Vo college
Krönika

Femton yrken på en timme 

Kan speeddejting vara ett sätt att få unga att upptäcka äldreomsorgen? I oktober gjordes ett försök i Göteborg där yrkesrepresentanter från äldreomsorgen träffade elever från årskurs 9.

Läs mer

Så går samarbetet till

VO-college möts fyra till sex gånger om året, oftast på plats i Göteborgsregionens lokaler i centrala Göteborg. 

Vill du veta mer om hur vi samarbetar för att stärka branscherna och påverka utbildningssystemet på olika nivåer? Läs vidare under Så påverkar vi.

Om VO-college

Vård- och omsorgscollege fungerar som en plattform för samverkan mellan arbetsgivare, fackförbund och utbildare inom vård- och omsorgssektorn. Samarbetet inom VO-college är också en kvalitetsstämpel som visar att utbildningarna tagits fram i nära samverkan med arbetslivet, vilket innebär att de som utbildar sig på VO-college har goda möjligheter att få jobb.

På VO-colleges hemsida kan du läsa mer om samarbetet nationellt, regionalt och lokalt.

Kontakt

Är du nyfiken på Vård- och omsorgscollege? Har du frågor eller idéer som du vill dela med dig av? Kontakta gärna oss!

Linje

Samverkansaktörer

Utbildningsanordnare och verksamheter inom

Ale
Alingsås
Alingsås Lasarett
Göteborgsregionen
Göteborgs Stad
Härryda
Kommunal
Kungälvs sjukhus
Lilla Edet
Mölndal Stad
Primärvården
Sahlgrenska Universitetssjukhuset
Stenungssund
Tjörn
Västra Götalandsregionen
Öckerö

Rulla till toppen