För ett modernt och klimatsmart samhälle

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Samarbete som ger grön kompetens

Har du idéer om vilka kompetenser som behövs i installationsbranschen i framtiden? Eller funderar du kanske på hur branschen kan attrahera fler installatörer som kan bidra till ett mer hållbart samhälle? Då vill vi ha kontakt med dig. 

I Installationsbranschens kompetensråd arbetar branschföreträdare, utbildningsanordnare och företag tillsammans för att stärka branschen och förbättra möjligheterna att rekrytera. Här kan du bidra med dina idéer och ditt engagemang – men också utöka ditt kontaktnät, ta del av kunskap och omvärldsbevakning, lära dig mer om hur man kan stärka attraktionskraften och ledarskapet i branschen och vara med och påverka framtidens utbildningar. Välkommen in i samarbetet!

Installationsbranschen

Nytt i kompetensbanken

Våra processledare arbetar ständigt med att fånga upp aktuella utmaningar och möjligheter kopplat till branschens kompetensförsörjning. Här kan du hitta fakta, analyser och se vad kompetensrådet bidragit med.

Aktuellt i rådet

Göteborg
Möten & konferens

Företagsklimatet i fokus på höstens möte

I Göteborgsregionens Kompetensråd delar medlemmarna med sig av sina kunskaper och diskuterar utmaningar som är kopplade till kompetensförsörjning, för att skapa samsyn kring lägesbilder och prioriteringar. På rådets höstmöte den 16 oktober presenterade Svenskt Näringsliv sin senaste ranking av det lokala företagsklimatet.

Läs mer

Röster från branschen

Intervju

Hallå där, Bengt Forsling!

Bengt Forsling, du är ju inte bara chef för LO-distriktet Västsverige – du är också ordförande i Göteborgsregionens kompetensråd. Vilka frågor ser du som de viktigaste för kompetensrådet att driva i dagsläget?

Läs mer

Så går samarbetet till

Kompetensrådet möts vid fyra tillfällen om året, vid utvalda tillfällen tillsammans med Byggbranschens kompetensråd. Det finns också möjlighet att engagera sig i olika frågor via arbetsgrupper som exempelvis arbetar med att ta fram gemensamma insatser och nya utbildningar.

Vi tar också från fram ideér och söker finansiering för att driva projekt inom frågor som berör omställning och ny kompetens, något som  levererar värde till bransch och företag. Ett exempel på sådana projekt är det storytellingprojekt som handlar om att skapa en attraktiv kultur och ha rätt attityder och bemötande. Det ska stärka attraktionen och locka fler kvinnor och unga till branschen, en framtidsbransch där alla behövs och känner sig välkomna.

Kontakt

Är du nyfiken på Installationsbranschens kompetensråd? Har du frågor eller idéer som du vill dela med dig av? Kontakta gärna oss!

Linda Åhnbrink, Göteborgsregionen

Linda Åhnbrink

Processledare Installationsbranschens kompetensråd
E-post: linda.ahnbrink@goteborgsregionen.se
Telefon: 0721-763753

Michael Carlsson

Ordförande Installationsbranschens kompetensråd Företagsrådgivare Installatörsföretagen                     
E-post: michael.carlsson@in.se
Telefon: 031-62 94 54

Linje

Medlemmar

Utbildningsanordnare

GR Vux
Arbetsliv och Vuxenutbildning Göteborg
Movant
Partille Gymnasium
Framtidsgymnasiet
Yrkesgymnasiet
Elof Lindälvgymnasiet
Västsvenska Gymnasiet
Lindholmens Tekniska Gymnasium
Härryda vuxenutbildning
Praktiska Gymnasiet

Företag

Vestkyl/Vestelteknik
Fässbergs elektriska
Assemblin
Bravida
Bergendahls El
Kungälvs Rör
Ventab
Granitor
Elinväst
Ventilationskontroll
Elcab

Intressenter

Installatörsföretagen
Arbetsförmedlingen
Elektrikerförbundet
Byggnads
VVS-yrkesnämnd

Rulla till toppen