Kompetensbanken

Ta del av rapporter, analyser, krönikor, intervjuer och annat material i kompetensbanken. Här kan du få aktuell kunskap, inspiration och lära dig mer om allt som sker i kompetensrådens branscher. 

21341927-uppstallda-stolar-i-tomt-klassrum

Vägledning för framtidens arbetskraft​

En stärkt studie- och yrkesvägledning med ökad samverkan mellan utbildning och arbetsliv. Det ser Göteborgsregionens Frida Andersson och Emma Theiland Nilsson som nödvändigt om arbetet med att säkra regionens kompetensförsörjning ska lyckas. 

Så förbereder du en lyckad praoperiod

Jobbar du i besöksnäringen och funderar på att ta emot praoelever? I Visitas praoguide finns råd och tips som gör det enkelt för arbetsgivare att förbereda sig och planera en lyckad praoperiod.

Teknikcamp lockar tjejer till teknikbranschen

Den 17-19 juni är det dags för Teknikcollege Göteborgsregionens årliga Teknikcamp för tjejer i årskurs sju och åtta. Målet är att fler ska få chans att upptäcka de spännande och kreativa teknikyrkena och inspireras att välja en teknikutbildning till gymnasiet.

Voltage Kick-Off: An Energizing Start for the Erasmus+ Project

Voltage - what a kick-off we had! In our Erasmus+ project, we are establishing 5 Centres of Vocational Excellence in the field of batteries. The project aims to increase the quality and relevance of vocational education for the emerging battery industry across Europe.

3 skäl till att engagera sig i ett branschråd

I de branschspecifika kompetensråden arbetar vi brett för att stärka kompetensförsörjningen i regionen. Här listar vi tre skäl till att engagera sig i ett branschråd!

Internationellt yrkeskunskapscentrum ger skjuts åt batterinäringen

I en intervju med Universitets- och högskolerådet (UHR) berättar Fredrik Zeybrandt och Frida Andersson mer om EU-projektet Voltage – ett centrum för yrkeskunskaper som ska bidra till rekrytering av rätt kompetens inom den växande batterinäringen.
Rulla till toppen