Kompetensbanken

Ta del av rapporter, analyser, krönikor, intervjuer och annat material i kompetensbanken. Här kan du få aktuell kunskap, inspiration och lära dig mer om allt som sker i kompetensrådens branscher. 

Linda Stenström, Transportföretagen

”Vi behöver alltid bli fler”

Transportbranschen står inför stora utmaningar. Den pågående digitaliseringen och klimatomställningen ställer krav på nya kompetenser. Samtidigt finns det ljuspunkter – som en ny yrkesvuxutbildning inom sjöfart, säger Linda Stenström, branschutvecklare på Transportföretagen.

Ta del av utbildningar och aktiviteter

Ute i alla VO-college i Sverige anordnas evenemang och mötesplatser för att marknadsföra yrkena inom vård- och omsorg. Här kan du läsa mer om hur du kan delta i olika utbildningar och aktiviteter i Göteborgsregionen.

Kompetensförsörjning i upp- och nedgång

Det tuffa ekonomiska läget påverkar hela byggsektorn. Då gäller det att stärka branschens attraktionskraft så att företagen är väl rustade när det vänder, säger Ann-Sofie Lind, företagsrådgivare kompetensförsörjning på Byggföretagen i Göteborg.

Pilotprojekt med grupp-prao

I oktober deltog två fastighetsbolag i Göteborg i ett pilotprojekt för att få branschen att ta emot fler praoelever. Nyckeln till framgång var färdiga paket med aktiviteter och veckoplaneringar och grupp-prao, där företagen tog emot flera elever på samma gång.

Stora behov av ny kompetens i handeln 

Handelsbranschen är inne i en snabb omställningsperiod där det behövs ny kompetens för att möta de branschens behov. Läs intervjun med Henrik Ekelund, enhetschef för näringspolitik på Svensk Handel.

Teknikcollege GR hjälper batterifabriken att hitta kompetens 

Nu samarbetar Teknikcollege GR med GRvux och flera stora aktörer i och kring Göteborg för att skapa nya utbildningar, så att fordonsindustrin och närliggande branscher kan rekrytera rätt kompetens. 
Rulla till toppen