Kompetensbanken

Ta del av rapporter, analyser, krönikor, intervjuer och annat material i kompetensbanken. Här kan du få aktuell kunskap, inspiration och lära dig mer om allt som sker i kompetensrådens branscher. 

Kristian Sandahl, hotelldirektör Scandic Rubinen

Med färdiga scheman blev prao lätt och roligt

Att ta emot praoelever kan vara både lätt och roligt. För Scandic Hotels i Göteborg låg lösningen i färdiga scheman och ett genomarbetat metodmaterial. Nu tävlar avdelningarna om vem som organiserar det bästa praopasset, säger Kristian Sandahl, hotelldirektör på Scandic Rubinen.

Vilka jobbar i besöksnäringen?

Företag i besöksnäringen är bra på att anställa unga och personer med utländsk bakgrund – det är välkänt. Men hur skiljer besöksnäringen sig från andra delar av arbetsmarknaden? Svaren finns i en färsk serie med rapporter som Tillväxtverket låtit Sweco göra.

Fastighetsbranschen i Göteborg satsar på återbruk

Återbruk och cirkulärt byggande är viktigt för att fastighetsbolagens ska minska sina klimatavtryck. I Göteborgsregionen har Business Region Göteborg, (BRG) – deltagare i Göteborgsregionens kompetensråd – samlat branschen i initiativet Handslaget för att skala upp återbruksmarknaden.

Teknikcolleges rikskonferens 2023 i Göteborg

Teknikcolleges årliga rikskonferens ägde rum den 21–22 november – och i år hölls den på Lindholmens konferenscenter i Göteborg. Årets tema: grön omställning och ny teknik.

Nå ut till unga med studiebesök

Hur kan företagen i transportbranschen nå ut till fler unga och marknadsföra alla spännande yrken i branschen? Ett sätt är att göra som Stena Line och ta emot studiebesök.

Försäljning och service lockar fler till handeln

Sedan hösten 2022 har elever kunnat välja det nya gymnasieprogrammet med inriktning mot försäljning och service, som riktar sig mot handelsbranschen.
Rulla till toppen