Teknikcamp 2024

Identifierar du dig som tjej eller icke-binär? Går du i sjuan eller åttan? Är du dessutom nyfiken på design, teknik och hållbarhet? Perfekt! Häng med på Teknikcamp 2024!

Under tre dagar i juni får du tänka innovativt och arbeta kreativt tillsammans med andra i din ålder. Under dagarna får du prova på och utmana dig själv genom studiebesök, workshops och mycket mer! Teknikcamp 2024 är helt kostnadsfritt och du bjuds på både fika och mat. Teknikcamp äger rum på tre ställen runt om i regionen (se nedan) och avslutas med en gemensam final den 19 juni.

Välkommen på ett fullspäckat tredagarsprogram av tech och mycket mer. Innan du går vidare till anmälan kan du läsa mer om hubbarna och finalen nedan. Du skall välja en utav dessa hubbar och ta del av finalen som kommer att äga rum på Johanneberg Science Park den 19 juni.

Hub 1, Göteborg City

SKF Tekniska Gymnasium 17 juni

Utforska teknikens möjligheter. På SKF Tekniska Gymnasium får du möjlighet att testa olika avancerade tekniker i praktiken. Du kommer bl.a. få arbeta med design i CAD, där du skapar 3D-modeller i datorn, testa att programmera i PLC för att se hur man styr industriella processer och maskiner – och dessutom jogga en ABB-robot. Välkommen till en skola där teori möter praktik!

NTI Kronhus 18 juni: Testa AI 
På NTI Gymnasiet Kronhus får du vara med i ett spännande arbete och bland annat testa AI för bildigenkänning. Du kommer att ingå i en grupp och genom lagarbete testa och ta fram en greentech lösning som presenteras med hjälp av en webbsida gruppen skapar.

Hub 2, Göteborg Hisingen 

Göteborgsregionens Tekniska Gymnasium 17 juni
Du får designa och skapa en egen produkt. Hur blir en sparkcykel till? Måste en vara duktig på att rita för att jobba med design? Vad gör egentligen en ingenjör? På GTG får du testa på vad design och produktutveckling kan vara.
 
Lindholmens Tekniska Gymnasium 18 juni:
Produktutveckling – nyckeln till framgång!
På Lindholmens tekniska gymnasium kommer du att få lära dig mer om hur man skapar och utvecklar nya produkter. En av de roliga sakerna du kommer att göra är att designa och tillverka en egen nyckelring med datorstyrda maskiner.
 

Hub 3, Kungsbacka

Elof Lindälvs gymnasium 17 juni: Utforska teknikens kreativa värld!
Ta del av spännande ämnen som skissteknik, ritteknik, CAD och modellering för att fördjupa dig i konsten att visualisera och gestalta idéer.

Elof Lindälvs gymnasium 18 juni: Utforska den elektriska världen inom teknik! 
Ta steget in i den spännande sfären av Arduino, programmering och koppling av elkretsar! Upptäck konceptet ”delar till helhet” där du lär dig att integrera komponenter för att skapa fullständiga, fungerande system.

Finalen av Teknikcamp 2024 – 19 juni på Johanneberg Science Park

Den 19 juni har vi en gemensam final för alla deltagande oavsett vilken Hub du har valt. Här samlas vi för att avsluta Teknikcamp tredagarsprogram.

Under finalen kommer ni tillsammans att få inspireras av tjejer och killar från Volvo Cars, NOVO Energy, AFRY och Zenseact, genomföra workshops samt lära känna varandra. Det kommer att bli superkul! Vad sägs om Luktlabb, testa batterier, robotprogrammering och klämma på en Zebrabil, njuta av en glassbil och annat smått och gott? Varmt välkommen till Johanneberg Science Park.  

Välj en av ovanstående hubbar i din anmälan. Efter anmälan får du ett mejl med alla adresser, kontaktperson samt datum & tid. 

Kontaktperson Teknikcamp 
Samira Savarani
E-post: samira.savarani@goteborgsregionen.se

Rulla till toppen