Helene Stensson, processledare för Teknikcollege i Göteborgsregionen.

Teknikcolleges rikskonferens 2023 i Göteborg

Teknikcolleges årliga rikskonferens ägde rum den 21–22 november – och i år hölls den på Lindholmens konferenscenter i Göteborg. Årets tema: grön omställning och ny teknik.

Frida Andersson, enhetschef på Skola Arbetsliv på Göteborgsregionen, var moderator och över 200 personer deltog under konferensdagarna. Teknikcolleges rikskonferens är en årlig konferens som brukar pendla mellan de 24 medverkande regionerna. Arrangören är Teknikcolleges riksförening med hjälp av det regionala värdskapet, och i år föll platsen på Göteborgsregionen

– Jag tycker att konferensen erbjöd en bredd av väldigt intressanta delar som gav oss kunskap om den gröna omställningen och ny teknik. Det var talare som representerade både företag och utbildningsanordnare men framför allt var det samverkan som var i fokus, berättar Helene Stensson, projektledare för Teknikcollege i Göteborgsregionen.

På programmet stod både föreläsningar på scenen, panelsamtal och seminarier där bland annat NOVO Energy (den nya batterifabriken) RISE, Chalmers och Myndigheten för Yrkeshögskolan deltog. 

– Jag vill också slå ett slag för alla ungdomar som var med, och som gör fantastiska saker! På konferensen fick vi träffa ett gäng från Perstorps tekniska gymnasium, som vann årets Blixtlåset-final, ett gymnasiemästerskap i innovation.

Workshop och studiebesök

Dagen innan konferensen fick de regionalt utvecklingsansvariga i regionerna en workshop om vilken roll Teknikcollege kan spela i planeringen och dimensioneringen av utbildningsutbudet. På kvällen besöktes Universeum och Wisdome (den nya jättekupolen).

 – I Wisdome fick vi med hjälp av visualiseringsteknik ”åka ut på en resa till oändligheten” och få en 3D-upplevelse av rymden, säger Heléne och avslutar:

 – Det var häftigt att få visa upp delar av Göteborgsregionen på det här sättet. Även Lindholmen är coolt område, där mycket utveckling, forskning och utbildning sker inom teknik och industri. Det händer så otroligt mycket i vår region!

Dela på LinkedIn
Rulla till toppen